KFF 2017: Last Men in Aleppo

Dokumentar 1 t. 44 min.
Last Men in Aleppo
ID 1

De stolte bygningene har blitt til gravsteiner, den klare stjernehimmelen har blitt til bomberegn og liv har blitt til død.

Mer brutalt og grusomt kan det ikke bli enn arbeidsdagen til de frivillige i White Helmets i Aleppo. Etter at bombeflyene har gjort sitt, rykker White Helmets ut for å grave frem levende og døde fra ruinene. De er utmattede, desillusjonerte og fortvilte, men de gir ikke opp og de nekter å forlate Aleppo.

"Last Men in Aleppo" viser konsekvensene når internasjonale konflikter ender med krig på bakken, men også hvordan hverdagslivet fortsetter til tross for farene og ondskapens kaos. En tur med barna til lekeplassen kan by på øyeblikk med lek og glede, helt til jagerflyene sirkler på himmelen over dem og barna tigger om å få dra hjem.

Filmen vant hovedprisen ved årets Sundance-festival og ved CPH:DOX 2017. Dette er en vanskelig film å se, men den er også en fantastisk hyllest til menneskers heltemot og urokkelige tro på en bedre fremtid.

Regi: Feras Fayyad er en syrisk filmskaper, forfatter og radioprodusent. Han har en BA fra den internasjonale film- og TV-skolen EICAR i Paris, og har laget en rekke filmer om Syria. "Last Men in Aleppo" ble laget i nært samarbeid med Aleppo Media Center.

Co-regi: Steen Johannessen er en regissør og filmklipper fra Danmark. Han har klippet blant annet "Krigerne fra Nord" (2014), "Motley's Law" (2015) og "Dem vi var" (2016). "Last Men in Aleppo" er Johannessens co-regidebut. De to sistnevnte vises på Kortfilmfestivalen.

Originaltittel:
KFF 2017: Last Men in Aleppo
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 44 min.
Nasjonalitet:
Danmark / Syria