KFF 2017: The Third Option m/ q&a

Dokumentar 1 t. 15 min.
ID 5
ID 1

Ny teknologi byr på utfordrende etiske dilemmaer: Hvem bestemmer hva som er normalt?

Thomas Fürhapters vakre bilder i en svært tankevekkende film utfordrer oss på hvor langt vi er villige til å gå for å oppnå det perfekte samfunn. Han skreller bort alle andre tematiske lag og angriper kjernen: Moralen og etikken bak fosterdrap i forsøkene våre på å skape normale barn og et normalt familieliv.

Vi møter et par som i en provokativ, nøktern tone gir oss sine refleksjoner rundt deres erfaring med å avslutte livet til sitt eget barn i sjette svangerskapsmåned. Fürhapters første, og imponerende, langdokumentar er skarp hva gjelder hans nøye utvalgte bildeserie. I kombinasjon med replikker som får deg til å lure på (og frykte) hvor langt vitenskapen og vi som samfunnsborgere og individer er villige til å gå for å oppnå et samfunn uten skavanker. Hvor langt er du villig til å gå, egentlig?

Etter visningen blir det samtale med regissøren og filosof Hans Herlof Grelland om moralfilosofi og sorteringssamfunnet.

Regi: Thomas Fürhapter har studert filosofi, film og teater og jobber som filmskaper og videoartist. Han har laget to kortfilmer, "Planes" (06) og "Das Gelb ohne Zebra" (04). "Michael Berger - Eine Hysterie" var hans første dokumentar. Hans neste film, "The Third Option" ble vist på CPH: DOX.

Originaltittel:
KFF 2017: The Third Option m/ q&a
Språk:
tysk
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 15 min.
Nasjonalitet:
Østerrike