KFF 2017: Dem vi var

Dokumentar 1 t. 30 min.
ID 1
ID 1

"Dem vi var" er en sterk, nærgående og gripende historie om hvor skjøre menneskelige relasjoner er og hvor uendelig mye som kreves av oss når familien er i krise.

Når 37 år gamle Kristian rammes av et alvorlig hjerneslag, settes han og Mette Lines ekteskap på prøve. Før levde de som ektefeller flest, med to barn, familieferier og et hyggelig hjem, men etter hendelsen er samlivet truet av depresjoner, konflikter og ydmykelser. Regissør Sine Skibsholt følger paret og familien gjennom deres vanskeligste år, med rehabilitering, plagsomme terapeuter og uro i ekteskapet. En tredjedel av Kristians hjerne er ødelagt og selv om kroppen gradvis begynner å fungere normalt er Kristian avhengig av hjelp. Hans kone kjemper med å akseptere hukommelsestapet og endringene i hans personlighet.

Etter visningen blir det q&a med klipper Steen Johannessen.

Regi: Sine Skibsholt fullførte sin utdanning i dokumentarfilmregissør ved Den Danske Filmskole i 2011 med filmen "Ved havet", som har blitt vist på en rekke internasjonale festivaler. Hun har regissert en rekke dokumentarer for DR B&U. "Dem vi var" (2016) er hennes første langdokumentar og vant prisen for beste debutfilm på IDFA i 2016.

Originaltittel:
KFF 2017: Dem vi var
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 30 min.
Nasjonalitet:
Danmark