Aseem - en musikal om barnearbeid

Aseem

Grimstad Teaterverksted setter høsten 2018 opp musikalen Aseem sammen med lokale barn og unge.

13 år gamle Aseem bor på fabrikken han har jobbet på siden han var liten. Han lager klær som selges billig til butikkene i Europa. Sammen med bestevennen, Paleesha, benytter han den månedlige fridagen til å feire bursdagen sin på landsbymarkedet. Dramatikken oppstår når Aseem plutselig må gjemme seg for fabrikksjefen som tar ham på fersken i å stjele frukt.

Aseem er en vakker og storslått musikal som forteller en viktig historie for å gi ansikt til barn som lider under menneskehandel i vår tid. Med humoristiske virkemidler og overraskende vendinger i historien tas publikum med på en reise som både utfordrer og begeistrer og som vekker både gråt og latter.

Nyskrevet, nydelig musikk som spenner fra klassisk til rock får fram gåsehuden hos publikum, mens kostymer, rytmer og dans henfører oss til eksotiske Sør-Asia, midt i Grimstad sentrum en kveld i november.

Høsten 2018 går det en alarm over Norge, fra en høyttaler i lille Grimstad. Det er tid for å våkne: Aseem is in the house og han ønsker vår oppmerksomhet for å fortelle sin sterke historie.

Manus og musikk er skrevet av Trond Vorhaug som har fått med seg et stjernelag av musikere.

https://www.facebook.com/MusikalenAseem2018/