NETTKINO

NETTKINO logo

Fersk film først. Kinoens egen strømmetjeneste!

Se kvalitetsfilmer på din egen kino, hjemme hos deg, eller på farten.

http://www.nettkino.no

De gode filmene får et lengre liv med Nettkino

Fikk du ikke sett den hjerteskjærende sørlandsdokumentaren «Natta pappa henta oss» mens den gikk på kino? Manglet du kanskje barnevakt, eller hadde du ingen å gå sammen med? Tiden er kommet for å gi de gode filmene lengre levetid. Grimstad kino er en av fire kinoer i Norge som er med på et prøveprosjekt om å tilby filmer digitalt, mens de fortsatt er ferske og høyaktuelle.

Kinoens egen strømmetjeneste

-På Nettkino kan du se filmer du gikk glipp av. Både norske og utenlandske kvalitetsfilmer blir tilgjengelige når de er i ferd med å tas av kinoplakaten. Du trenger ikke abonnement og du kan bruke tjenesten hvor som helst i landet. Du trenger bare legge inn postnummeret ditt, og hvis du bor på Sørlandet sluses inntektene rett til Grimstad kino, forklarer kinosjef Rolf Meyer Tallaksen.

Nettkino er et pilotprosjekt som skal gi erfaringer om hvordan et digitalt tilbud vil slå ut for det faktiske publikumsbesøket i kinosalen. Her, og bare her, vil vårt publikum få tilgang til ferske kvalitetsfilmer til samme pris som en vanlig kinobillett. Nettkino representerer en løsning som kommer både filmskaperne, kinoene og publikum til gode. Tilbudet skal være et supplement til kinoen og på ingen måte en erstatning.

- Vi ønsker at alle skal få mulighet til å se de aktuelle kvalitetsfilmene, og derfor lanserer vi en eksklusiv virtuell kino – en «nettkino» - som kinoene selv leverer. For oss er det både logisk og naturlig at publikum henvender seg til kinoen for å finne den mest aktuelle og ferske filmen, sier Elisabeth O. Sjaastad, prosjektleder for Nettkino.

Film er ferskvare

- Alle undersøkelser viser at folk ønsker å se film på kino. Folk ønsker opplevelsen av å se filmen fersk. På et stort lerret. I en sal sammen med andre mennesker som deler den samme filminteressen. Utfordringen for kinoen er å få folk til å sette av tid til filmbesøk i en travel hverdag. Vi tror at det store publikummet for kvalitetsfilmer slett ikke er forsvinnende, men at en stor del av filmelskerne har flyttet over til nettbaserte tjenester. Derfor ønsker vi å utvide vårt tilbud til folk som vil se fersk kvalitetsfilm hjemme. Film er best på kino, men Nettkino skal bli et knakende godt alternativ nummer to! avslutter kinosjef Meyer Tallaksen.

Nye grep

Undersøkelser utført av bransjeorganisasjonen Film & Kino viser at 37 prosent av Norges befolkning ikke fikk sett filmen de ønsket å se før den ble tatt av plakaten. Derfor er det behov for en tjeneste som Nettkino. Film- og kinobransjen leverer fremdeles publikumsvinnere, men det er filmene i mellomsjiktet – ofte de prisvinnende og samfunnsaktuelle filmene – som strever med å oppnå de besøkstallene de fortjener.

- Det trengs nye grep og en vilje til endring slik at de såkalte mellomfilmene blir bedre tilgjengelig for et større publikum og over lengre tid, sier Elisabeth O. Sjaastad.

Fakta om Nettkino:

• Pilotprosjekt som avsluttes våren 2018

• Prosjektet er et samarbeid mellom Nettkino AS og kinoene i Grimstad, Kolvereid, Kolbotn og Verdensteatret i Tromsø.

• Konseptet er utviklet av Kulturmeglerne AS, som også skal drifte tjenesten.

• Pilotprosjektet er støttet av Kulturdepartementet og EUs Kreativt Europa-program.

For mer informasjon, kontakt:

Daglig leder Rolf Meyer Tallaksen, Grimstad Kulturhus

Tlf: 909 20 665, e-post: rolf@grimstadkulturhus.no

Prosjektleder Elisabeth O. Sjaastad, Nettkino

Tlf: 906 83 800 E-post: elisabeth@nettkino.no