Erasmus Montanus

.

ERASMUS MONTANUS av Ludvig Holberg

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montaus er en sentral klassiker i nordisk teater. Historien handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. Og når han vender tilbake til bygda, er det som en ny mann. Borte er bondesønnen Rasmus Berg – nå heter han Erasmus Montanus.

I forestillingen møtes fornuftig bondevett og jålete akademia, det jordnære bygdefolket og den lærde pedant, høy- og lavkultur, det ukjente og det kjente, uvitenhet og kunnskap, fiffen og folket. Erasmus Montanus har lært i sine studier at jorden er rundt, og ikke flat. Dette blir møtt med spott og latter, og han blir satt i en knipe. Skal han insistere på sin nye lærdom, eller vende tilbake til et mer akseptert syn på verden? Når til og med hans forlovede og kommende svigerforeldre ikke lytter, er det kanskje mer

bekvemt å endre kurs? Skal han avfeie sannheten for å tekkes andre, og heller se på verden med «alternative fakta»?


Kilden Teater ønsker å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der de bor. Dette er den første større produksjonen vi tar med ut på veien. Enricus Rafaelus (Henrik Rafaelsen) er tilbake fra storbyen, og returnerer i likhet med Erasmus Montanus (Rasmus Berg) tilbake til sitt fødested i distriktet. Han står denne gang for regien sammen med et ensemble av skuespillere med tilknytning til flere deler av Agder. Det kommer til å bli en sjarmerende forestilling med mye humor, lek med Agder-diaklekter, stereotyper – og samfunnskritikk. Dette er en forestilling med dybde, slik gode og tidløse komedier alltid har.

 

Medvirkende

Skuespillere:
 

Khalid Mahamoud

Fredrik Høstaker

Ann Ingrid Fuglestveit


Lars Emil Nielsen

Giert Werring

Jørn-Bjørn Fuller-Gee

Lars Funderud Johannessen

Jamen Nemer

 

Kunsterisk lag:

Regi:
Henrik Rafaelsen

Scenografi/kostymedesign:
Kaja Haven

Komponist:
Olav Waastad

Lysdesign:
Martin Myrvold

Lyddesign:
Kristian Bronebakk

 

ANBEFALING ANGÅENDE KJØP AV BILLETTER UTENFOR GRIMSTAD KOMMUNE

Regjeringen anbefaler nå at personer fra andre kommuner ikke krysser kommunegrenser for å reise på kulturarrangementer. Dette for å hindre smitte på tvers av kommunegrensene. Vi fraråder derfor at personer fra andre kommuner enn Grimstad kjøper billetter til kino- og kulturforestillinger på Grimstad Kulturhus.