Sommerkonsert med Løvlands Allè

.

17. juli holder Løvlands allé sin aller første konsert i Grimstad kulturhus etter et år med pandemi, og gleder seg til å møte publikum igjen. Med seg på scenen har han Steinar Hjelmbrekke (Bergen) og Eivind Jul (Haugesund), og sammen vil de presentere sine egne låter innenfor pop og vise-sjangeren i en intim og varm konsertinnpakning.  

Norsk visepop har en lang tradisjon for å skape musikk og skrive låter som setter spor over flere generasjoner. Høsten 2012 satte Løvlands allé sitt avtrykk i norsk musikkliv med låten «Riket i to», som fikk stor oppmerksomhet gjennom listing på flere norske på radiokanaler. Låten ble blant annet A-listet på NRK P1, og debutalbumet «Små fortellinger om du og eg» førte til et arbeidsstipend til Firenze av Tekstforfatterfondet.

Tor Egil Vaule Andersen, som står bak Løvlands allé, har vokst opp på Evje i Setesdal. Artistnavnet Løvlands allé har sin inspirasjon fra Jørgen Løvland som kom fra samme sted, og var Norges første utenriksminister. I 2013 kom Løvlands allé ut musikkvideoen ”Riket i to”, som mange omtaler som et postkort fra Norge, og hvor innspillingen foregikk over et helt år. Men aller mest er Tor Egil Vaule Andersen kjent for sine sterke låter. Et låtskrivertalent med en klar formidlingsevne med tekster og melodier som setter spor. Dette ble tydelig nok en gang for både publikum og bransje da Løvlands allé fikk enda en NRK P1 listing med singelen «Høg himmel», som var et tekstsamarbeid med Ingvar Hovland.

I løpet av de siste årene har Tor Egil Vaule Andersen gjort en rekke konserter og turneer. I 2018 fylte han opp Kilden teater -og konserthus og sommeren 2019 spilte han på Egersund visefestival og gjestet NRK Sommeråpent. Under koronasommeren 2020 ga han ut singlen og musikkvideoen ”Liten Kaptein” som var enda et tekstsamarbeid med Ingvar Hovland. Musikkvideoen ble spilt inn på skonnerten Solrik i Grimstad sin skjærgård, og viser kysten og sørlandskulturen fra sitt aller beste. Utover musikkutgivelser og konserter, er Tor Egil fast skribent og jury i visetekstkonkurransen i det nordiske magasinet Viser. Han skriver også for andre band og artister, og reiser rundt og holder kurs i låtskriving.

Liten kaptein_1.jpg