Kortfilmfestivalen 2021

.

Vi viser hele hovedprogrammet og musikkvideoprogrammet til årets kortfilmfestival. Les her hvilke filmer som går i de forskjellige programmene. Du kjøper billett til et program som består av flere kortfilmer. Ordinær pris er 50kr, vi har rabatt for medlemmer av filmklubben og studenter.

Etter at programmet er ferdig viser vi Q&A fra Oslo, hvor regissørene blir intervjuet.

På fredag viser vi filmen Ninjababy som gratis utendørskino. Visningen vil være i Kirkeheia Amfi - følg skilting til Grimstad Kirke.

Velkommen til en fin festival, lokalt her i Grimstad.

Hent billett for GRATIS UTENDØRSVISNING AV NINJABABY
https://checkout.ebillett.no/240/events/24625/purchase?presale_id=!xg9hpz5g50j

Detaljert program for alle programmene og omtaler, bilder fra de enkelte filmene finner du på denne linken
https://kortfilmfestivalen.no/program-2021/program-2021-nkd/

2021 KFF NK1.png
Norsk kortfilm – NKD1 - Onsdag 9. kl 14.00

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. I dette programmet viser vi en ny film fra Ellen Ugelstad, vinner av Gullstolen for beste film på festivalen i 2018, og en dokumentar fra Frida Eggum Michaelsen, en av Norges fremste filmklippere. Her finner du også sci-fi-film fra etterlivet (Vi er ikke her), drama inspirert av korona (Karlsens i karantene) og livet i kollektiv (Farsen), film med skeiv tematikk (Døgnfluer) – mens Ungene er en heftig barndomsskildring fra Bergens-filmskaperen Ina Lerner Grevstad. 

Filmer i programmet: 

Farsen – regi: Anja Petkovic Karlsen, Vanja Maria Kern Vestenfor
Fetter Helge – regi: Frida Eggum Michaelsen
Døgnfluer – regi: Johannes F. Wiig
The Wonders Beneath the Sea – regi: Ellen Ugelstad
Vi er ikke her – regi: Kasper Quintanilla
Ungene – regi: Ida Lerner Grevstad
Karlsens i karantene – regi: Tove Undheim   

2021 KFF NK2.png
Norsk kortfilm – NKD2 - Onsdag 9. kl 16.30

Kortfilmfestivalen viser det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. En backpacker fra Kina får et absurd møte med Norge i Armita Keyanis Customs. Både den og Gunhild Engers Play Schengen har fått mye ros på filmfestivaler i utlandet. I sistnevnte blir konflikten om EUs yttergrense forsøkt løst gjennom et meget forvirrende dataspill – om trekkfugler. Også dokumentaren Fortune Seekers om norske innbyggere i Torrevieja i Spania og Mohamed Chakiris Norwegian couscous gir perspektiver på «oss» og «de andre». Tre godbiter til: et konstant overraskende drama om å selge Playstation på finn.no, en superkort korona-komedie, og en suggererende eksperimentell animasjonsfilm.  

Filmer i programmet:

Lykkejegerne – regi: Runar Sørheim
Transaksjoner – regi: Ivar Aase
Film Found – Claudia Munkgaard-Palmqvist
Customs – regi: Armita Keyani
Norwegian couscous – regi: Mohamed Chakiri
Play Schengen – regi: Gunhild Enger
Hytteforbud – regi: Finn Walther

2021 KFF NK3.png
Norsk kortfilm – NKD3 - Torsdag 10. kl 14.00

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. Emilie Norenberg og Eivind Landsvik er blant Norges fremste musikkvideoregissører, mens Ingrid Stenersen og Irasj Asanti begge er rutinerte kortfilmskapere. Alle fire returnerer til Kortfilmfestivalen med filmer i dette programmet, hvor det også skjuler seg en brutalt satirisk animasjonsfilm (Baby Fingers) og et mørkt og eksperimenterende drama (The Caretaker). Tittelen på den allerede prisvinnende kortdokumentaren Fuckings adoptert av Nora Nivedia Tvedt burde tale for seg selv. 

Filmer i programmet: 

Sofia, en sommer – regi: Eivind Landsvik
Bunad – regi: Ingrid Stenersen
Babyfingers – regi: Adrian Dalen
Fuckings adoptert – regi: Nora Nivedia Tvedt
Sand – regi: Irasj Asanti
Voguing with Beethoven – regi: Emilie Norenberg
The Caretaker – regi: Emil E. Bråthen

2021 KFF NK4.png
Norsk kortfilm – NKD4 - Torsdag 10. kl 16.30

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm! To svært ulike korte dokumentarer – tematisk og stilistisk – er med i denne bolken: Hijack 139 og Glitre som gull, smelte som snø. Familieliv, og foreldre på djupt vann, går som en rød tråd gjennom de like forskjellige kortfilmene til Tommy Næss, Henry K. Norvalls og Matias Rygh/Mathias Eriksen. Sistnevntes 2002 Year of the Horse er både dønn alvorlig og veldig morsom. Egil Pedersens Koftepolitiet er en satire om definisjonsmakten over samisk identitet. I tillegg får du debutfilmen Stikk og det fjerde samarbeidet til danser Silas K. Henriksen og Cecilie Semec, en av Norges mest anerkjente filmfotografer.   

Filmer i programmet: 

Stikk – regi: Tobias Klemeyer Smith
Koftepolitiet – regi: Egil Pedersen
Hijack 139 – regi: Joachim Berg, Sondre Johre
2002 (Year of the Horse) – regi: Matias Rygh, Mathias Eriksen
Amatøren – regi: Henry K. Norvalls
Apart – regi: Silas K. Henriksen, Cecilie Semec
Hold meg – regi: Tommy Næss
Glitre som gull, smelte som snø – regi: Teresia Fant

2021 KFF NK5.png
Norsk kortfilm – NKD5 - Fredag 11. kl 19.00

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. Hva har australsk bomull med porno-avhengighet i Tønsberg å gjøre? Essayfilmen Honningeter nøster i forbindelsene mellom døde gjenstander og levende liv. Jonathan Lamars dokumentar Made in Skene og Sylvia Le Fanus finstemte drama  Om litt handler begge om båndene mellom foreldre og voksne barn. Generasjonsforskjeller er også del av materien i Hvorfor er du svart?, regissert av Julie Skaufel og fortalt til kamera av Hamza Kader. Eksponert foregår i et teaterensemble hvor diskusjonen går heftig om sexisme og nakenhet, mens animasjonsfilmen Isbjørn Obstfelder er en bad-trip på fleinsopp hvor en isbjørn prøver å takle døden og tilværelsens iboende meningsløshet. Intet mindre.  

Filmer i programmet: 

Honningeter – regi: Sondre Masvie
Made in Skene – regi: Jonathan Lomar
Hvorfor er du svart? – regi: Julia Skaufel
Eksponert – regi: Anna Fredrikke Bjerke
Isbjørn Obstfelder – regi: Halvard Harboe
Om litt – regi: Sylvia le Fanu

2021 KFF NK6.png
Norsk kortfilm – NKD6 - Fredag 11. kl 16.30

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. Hva er reglene for sosialt akseptabel oppførsel, og når går det som bare er kleint, over til å påvirke vår egen og andres integritet? Det tematiseres på ulikt vis i Sånn egentlig (Det sporadiske filmkollektivet), dokumentaren Dusjene (Teresia Fant) og Veggdyr (Marlene Lyngstad). Narsissus er en framtidsdystopi om sosial isolasjon. Avstand er en sjarmerende enminutter om... ja, avstand. Mens Aslak Danbolt går tett på virkeligheten, med to skuespillere som spiller versjoner av seg selv, i dramaet Mamma, som allerede har fått internasjonal premiere på den anerkjente Go Shorts-festivalen i Nederland.    

Filmer i programmet: 

Narsissus – regi: Halvard Harboe
Veggdyr – regi: Marlene Lyngstad
Avstand – regi: Erlend Bjelland
Fortellinger fra dusjen – regi: Teresia Fant
Sånn egentlig – regi: Det sporadiske filmkollektivet
Mamma – regi: Aslak Danbolt

2021 KFF NK7.png
Norsk kortfilm – NKD7 - Lørdag 12. kl 13.30

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. Voksnes dugnad i nabolaget pirrer barns fantasi i Liss-Anett Steinskogs Barna, mens begrepet «avstand» er et slags felles anslag i tre kortfilmer om utfordringer ved å leve i parforhold: Motvind, Ensom cowgirl og Er du klar?. Simon Tillaas skildrer demens og et mor/datter-forhold i Villhester med Liv Bernhoft Osa og Tone Mostraum i rollene. Thomas Østbye, en av Norges mest særegne filmskapere, har laget Enhver har rett til, en kortdokumentar om juss, politikk og (av)makt, som følger rettssaken om Grunnlovens miljøparagraf. 

Filmer i programmet: 

Enhver har rett til – regi: Thomas Østbye
Motvind – regi: Jon Vatne
Barna – regi: Liss-Anett Steinskog
Ensom cowgirl – regi: Gina Kippenbroeck
Er du klar? – regi: Minni Katina Mertens, Ida-Maria Bæk
Villhester – regi: Simon Tillaas

2021 KFF NK8.png
Norsk kortfilm – NKD 8 NKD8 - Lørdag 12. kl 16.00

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar. Ku eller tekno? Det er et avgjørende valg for den ensomme bonden i Jørgen J. Sivertsens Melk meg. Behovet for kontakt med dem vi elsker, og frykten for å være alene, blir også behandlet i dokumentaren Vi er her – en debutfilm – og i Lilja Ingolfsdottirs fine bidrag, som fletter sammen fortid og nåtid (med programmets lengste tittel). I filmene fra Thor Brenne og Mirjam Thorkelsdottir blir vennskap satt på prøve av sjalusi og egoisme. Mens kunstner Maria Sundbys eksperimentelle og presise dansefilm Hodeløs igjen klarer å formidle et vell av følelser og impulser, helt uten ord. 

Filmer i programmet: 

8007 Marina Apartment – regi: Thor Brenne
Vi er her – regi: Anna Elise Martensen
Hodeløs igjen – regi: Maria Sundby
Tape – regi: Mirjan Thorkelsdottir
Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si – regi: Lilja Ingolfsdottir
Melk meg – regi: Jørgen J. Sivertsen

2021 KFF MV1.png
Norsk musikkvideo – MV 1 MV1 - Torsdag 10. kl 19.00

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon, dokumentar og musikkvideo. Dette første av to musikkvideoprogrammer rommer 13 filmer med en samlet spilletid på 55 minutter. Visuelt og filmatisk spenner utvalget vidt: Fra fet animasjon og artist-fokuserte nærbilder til ømme, kroppsnære fortellinger og halvdokumentariske filmer. Musikalsk inneholder det alt fra eggende trance til funky pop, pianoballader – og Tix som bader i tusen tårer. Erfarne regissører som Stian Andersen og Kenneth Karlstad har med bidrag her, det samme har nyere stemmer som Frøydis Fossli Moe, og Andrea Vik som leverer en fantastisk Star-Trek-opera-pastisj.  

Filmer i programmet: 

Boy Pablo – Hey Girl, regi: Eivind Landsvik
Vicki - #YouToo, regi: Andy Pett
Ane Brun – Crumbs, regi: Stian Andersen
Margrete – Charizard, regi: Frøydis Fosslie Moe
Jøey – Solitude, regi: Marius Gjengaar
Cold Mailman – Adult Wasteland, regi: Aleksander Johan Andreassen
Dragongirl – Beefs, Bad Blood and Burning Vendettas, regi: Samuel Feste Midteide
HVRY x Seeb x Goodboys – Unfamiliar, regi: Johannes Apelseth, Thomas Andal, Jonas Selim, Thomas Stenerud, Øivind Bolstad
Emilie Hollow / Ruben – Break it Right (Fat Motion Trilogy part), regi: Kenneth Karlstad
Nå blir vi kuppa – Månelandslaget, regi: Andrea Vik
SkarWorX – Wisdom, regi: Kim Berg, Frank Aron Gårdsø
TIX – Tusen tårer, regi: Thomas Andal, Jonas Selim, Johannes Apelseth, Thomas Stenerud, Øivind Bolstad   
Boy Pablo – Honey, regi: Eivind Landsvik

2021 KFF MV2.png
Norsk musikkvideo – MV2 - Fredag 11. kl 21.30

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon, dokumentar og musikkvideo. Dette andre av to musikkvideoprogrammer rommer 13 filmer med en samlet spilletid på 55 minutter. Musikk er også historier, og den fortellende videoen er ganske sterkt representert i dette programmet. Vi tas med til frisørsalongen i I stedet for hjerta et punktum, på gammeldags gymsal-fest i Slowdance, på dokumentarisk roadtrip i Horses, til mørkeste granskauen i Running og på møte i Anonyme Apatikere i Relay – for å nevne noe. Om du liker gitarbasert rock, soul-inspirert elektropop eller kenyansk rap bør det også være gode sjanser for å finne seg til rette i kinosetet her. 

Filmer i programmet: 

Ruben – Mama Don't Know, regi: Sigurd Fossen
Lokoy – Relay (med Nils Bech), regi: Sebastian Kåss
Ruben – Running, regi: Sigurd Fossen
Odin Staveland – I stedet for punktum et hjerta, regi: Odin Staveland
FLTY BRGR GRL – Slowdance, regi: Sofie Søndervik Sæther
Ruracio – Matata, regi: Daniel Anda
Horses, regi: Lisa Enes
Pom Poko – Like a Lady, regi: Marin Håskjold
Death By Unga Bunga – Not Like the Others, regi: Andreas Emil Lund
Mugisho & Willy – Live, regi: Kristoffer Nylund Grindheim
Synne Sanden – Skeleton, regi: Synne Sanden, Simon Matthew Valentine
Ora the Molecule – Creator, regi: Tanmay Chowhdary
Sondre Justad – Sorry, regi: Eirik Svensson, Julian Vargas

 

2021 06 KFF TIDSPLAN.PNG
Klikk her for større versjon av programmet