Koralis presenterer: Lyden av jul

.

Velkommen til «Lyden av jul» med koret Koralis med band i Grimstad kirke.

 

Konserten «Lyden av jul» er en julekonsert i Grimstad kirke med spektakulær bruk av kirkerommet, med sangere «all over» og lyd fra de ulike stedene, alt badet i et vakkert lysdesign. Ulike genre fra a capella korsang til låter med fullt band.

 

 

Dette er på en måte en videreføring av korets store oppsetning The Sound of Christmas som foregikk i på Grimstad kulturhus i 2019, men med mye nytt innhold og tilpasset kirkerommet Kirken skal brukes på en kreativ og annerledes måte sangere plassert i hele kirkerommet.

Lyddesigner Trond Magne Teistedal sørger for at lyden kommer fra der folk synger.

Lystekniker Simon Meyer Tallaksen skal lage et kreativt lysdesign og lyse opp sangerne der de måtte stå, samt vakker belysning av kirkerommet.

Repetoaret favner ulike genre, fra rolig a capella sang til låter med bandtrøkk. Det hentes ikke inn eksterne solister, men korets egne sangere brukes som solister, kvartetter, oktetter etc.

 

Fire musikere er engasjert; Markus Meyer Tallaksen, keyboard og kapellmester, Harald Nyland trommer og perkusjon, Peter Haltorp, bass, Torun Fløistad Rike, orgel

 

Markus Meyer Tallaksen (keyboard/piano) har i sine unge år spilt mye fiolin, men gikk raskt over til piano. Dirigent for dette prosjektet, kantor Rolf Meyer Tallaksen har undervist han i klassisk klaverspill og besifring, samt lært en del musikkteori. Markus har gått musikklinje på Ansgarskolen i Kristiansand. Han spiller, programmerer og lager mye musikk, og underviser i piano og programmering i en privat musikkskole i Arendal.

 

Harald Nyland er en kjent musiker i Arendal som i en årrekke har spilt trommer og perkusjon i mange sammenhenger. Han behersker de fleste genre, og er en ettertraktet musiker i mange sammenhenger. Han er mye med i store oppsetninger, CanalStreet i Arendal og har spilt med flere band.

 

Peter Haltorp er en nestor på el.bass og kontrabass. Han har jobbet som kapellmester ved flere produksjoner, bl.a i Fjæreheia i Grimstad. Han er en dyktig musiker som brukes i mange sammenhenger. Han underviser også i privat musikkskole i Arendal.

 

Torun Fløistad Rike er kantor i Grimstad menighet, har utdannelse fra Norges Musikkhøyskole med sang, kor og orgel som hovedinstrument.

Rolf Meyer Tallaksen har utdannelse fra Universitetet i Oslo og kantorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Stavanger, samt Master i ledelse fra Universitetet i Grimstad. Han har jobbet som kantor i Landvik og Hisøy menighet. Jobber nå som kulturhusleder på Grimstad kulturhus.