Grimstad Filmklubb: Fanny og Aleksander

Drama5 t. 26 min.12 år
Bilde fra 'Fanny og Alexander'Plakat for 'Fanny og Alexander'

Forestillinger

Henter forestillinger

Ingmar Bergmans Fanny og Alexander er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre.

Inngang: 50 kroner for medlemmer
Medlemskap koster 100 kroner ut året og fås kjøpt i kiosken på kulturhuset

Bergmans FANNY OG ALEXANDER er en familiekrønike med handling satt til det svenske høyborgerskap på begynnelsen av 1900-tallet. Familien Ekdahl er en skuespillerfamilie som elsker sine roller og livsløgner. De tviholder på sin rett til å leve i den lille verdenen, til å dyrke familielivets gleder, god mat, punsj og svenske somre.

Etter farens død må FANNY OG ALEXANDER forlate det fargerike familiegodset til fordel for den kjølige presteboligen til deres nye stefar, Biskop Edvard Vergérus. En tyrann som styrer barna og deres mor med hard hånd. Heldigvis har familien trofaste venner som kommer dem til unnsetning. Fanny og Alexander er i stor grad basert på Bergmans egen barndom.

FANNY OG ALEXANDER ble belønnet med 4 Oscar-statuetter, Guldbagger og flerfoldige andre priser og var Bergmans siste film:

Efter Fanny och Alexander blir det ingen mer långfilm för mig. Roligare kan det aldrig bli, inte jobbigare heller. Fanny och Alexander är som en summering av hela mitt liv som filmskapare.

- Ingmar Bergman

Premiere:
10.12.2018
Originaltittel:
Fanny och Alexander
Regi:
Ingmar Bergman
Språk:
Svensk
Produksjonsår:
1982
Skuespillere:
Bertil Guve, Mats Bergman, Allan Edwall, Gunnar Björnstrand, Ewa Fröling, Pernilla Allwin, Börje Ahlstedt, Harriet Andersson, Stina Ekblad, Erland Josephson
Sjanger:
Drama
Spilletid:
5 t. 26 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år