Koralis: Messe for en såret jord

Bilde fra Koralis

Forestillinger

Henter programmet

Skulle du oppleve at det er utsolgt på nett vil det være billettsalg i døren. Det vil være billettsalg i døren både torsdag og fredag.

Rikelig med plasser.

«Messe for en såret jord» - en multimedia-miljøforestilling fremført av Koralis, Ketil Bjørnstad, Kirsti Huke, band og dansere.

I tillegg til konserten arrangeres en sofasamtale om verket og tematikken, med forfatter og komponist på Grimstad Kulturhus torsdag 9. februar kl.16.00. For mer informasjon og billetter klikk her: Sofasamtale

Den 9. og 10. februar setter Koralis opp en storslagen oppsetning av Ketil Bjørnstads og Erik Hillestads verk «Messe for en såret jord» - i Grimstad Kirke. Verket er basert på de klassiske leddene i en messe, men temaet her er spenningen mellom «Moder jord» og «Menneskene» - og hvordan menneskene behandler jorden og hvordan jorden «handler» tilbake.

«Messe for en såret jord» ble skrevet i 1992, men her fremføres det i en nyskapende og moderne versjon. I tillegg til musikk, sang og tekst vil opplevelsen ytterligere forsterkes ved hjelp av multimedia og dans. Fotograf Tove Fossnes og Unni Vik vil sette sammen en bildemontasje, med virkningsfulle og sterke bilder av den vakre jorden, og menneskenes behandling (ødeleggelse) av den – og som vil ledsage de allerede sterke tekstene. Bildene vil bli vist på store skjermer plassert i kirken, ved siden av konsertaktørene. Konsert og bilder sys videre sammen med en utfordrende og kreativ lysdesign, og dansere fra Allegro Ballettstudio vil komplettere visualiseringen, enten det er jordens klage over menneskenes ødeleggelse, eller menneskenes glede over det det vakre skaperverket.

Konserten/verket har vært fremført på ulike steder og i ulike settinger, men det unike i denne sammenheng er koblingen mot de konkrete miljøutfordringene menneskeheten står overfor i dag. Dette illustreres gjennom de sterke foto som både understreker teksten i messen, men som også løfter tematikken til dagens aktuelle problemstillinger. Dette vil være en helt ny måte å oppleve «Messe for en såret jord» på.

I konserten medvirker:

Grimstadkoret Koralis med 40 sangere

Jazzsolist: Kirsti Huke

Flygel: Ketil Bjørnstad

Keyboard: Rasmus Solem

Bass: Ole Kelly Kvamme

Gitar: Johannes Groth

Trommer: Tom Rudi Torjussen

Cello: Åse Maria Bygland Larsen

Kirkeorgel: Torun Fløistad Rike

Dansere fra Allegro Ballettstudio

Fotograf: Tove Fossnes

Regi bilder: Unni Vik

Lysdesign: Simon Meyer Tallaksen

Lyddesign: Team Lyd og Media v/Trond Magne Teistedal

Dirigent og prosjektleder: Rolf Meyer Tallaksen

Prosjektet har økonomisk støtte fra:

Agder fylkeskommune, Grimstad Kommune, Å Energi, Sparebanken Sør, MIO Engineering, Vaholmen VOC Recovery AS, BA-Eiendom AS, Grimstad menighet, Lillesands Sparebank, EK Transport og Frameworks AS.

Koralis er et frittstående blandet kor i Grimstad som har eksistert i mange år, først under navnet KorX. Koret har nå i flere år vært ledet av Rolf Meyer Tallaksen. Koret har gjort flere større oppsetninger på Grimstad kulturhus og Mandal kulturhus. The Sound of Movies, en stor oppsetning med tema filmmusikk, trakk nesten 5 fulle hus med nærmere 1500 besøkende. Dette var en bredt anlagt produksjon med profesjonelle musikere og solister, samt 50 dansere fra distriktet. Året etter dette ble en ny stor oppsetning skapt; The Sound of Christmas. Også denne trakk 4 fulle hus og var en 2 timer lang variert presentasjon av julen i 4 akter. Mot slutten av pandemien klarte koret å gjennomføre en konsert i Grimstad kirke; «Lyden av jul», med sangere overalt rundt i kirken, med surround lyd og spektakulær lyssetting. Koret har gjort gode erfaringer med dette konsertrommet, og vet at det vil egne seg utmerket til «Messe for enn såret jord».